MATERIALER


Inspiration for efterspørgsel

Diverse overflader

Overfladebehandlinger som anvendes ved bearbejdning af bordplader

 

Overflader ved natursten bearbejdes forskelligt for at opnå den ønskede effekt på det ønskede materiale.

Det er vigtigt at tage i betragtning at det ikke er muligt at benytte alle teknikker på alle materialer, da materialerne reagerer meget forskelligt på en teknik.

Sandsynligvis Danmarks laveste priser :-)

 

- Klik her for at finde ud af, hvad skal du oplyse inden du henvender dig.

 

- Se her på diverse forkanter i 3D udgave.

 

- Se her på diverse vaske monteringsmuligheder.

 

- Se her på diverse overfladebehandlinger.

 

- Se her på flotte kompositsten

 Forkanter i forskellig udgave udformet på pladens kanter.

 

 

Den mest kendte overfladebehandling på natursten er en poleret overflade. Dette gælder dog ikke skifer, hvor man kun kan opnå en mat overflade.

Overfladen er så glat som et spejl, således at overfladen er næsten helt lukket . Stort set alle materialer kan poleres, men hos nogle af dem er resultatet forskelligt. Nogle materialer såsom skifer, sandstone, og limestone bliver ikke helt blanke, derfor anvendes der en mat overfladebehandling.

 

 

   
MAT overfladebehandling er næstsidste trin inden polering, under poleringen af en overflade afbrydes poleringen inden den er helt færdig. Resultatet er en helt glat, men ikke blankpoleret overflade.
   

Spartlet (Børstet) er en overflade med en effekt af at være blevet glat som resultat af vejrpåvirkning. Den overfladebehandling anvendes normalt på marmor og på eksperimentalt basis på granit.

Man kan spartle råplader, bordplader efter mål, gulvbelægning og fliser. Produkter med spartlet overflade kan været impregneret med beskyttelsesmidler.

   
Antik. Overfladen som i forvejen er glat, bliver sandblæst, gøres rent med syremidler og impregneret til sidst med specifikke midler. Overfladen får et antikt udseende med en intens farve. Ligesom spartlet overflade, anvendes Antik overfladen mest på marmor og på produkter som råplader, bordplader efter mål, gulvbelægning mm.
   
Tromlet. Tromleteknikken finder inspiration i den erosive effekt som vandet påfører stenstykker ved at gøre dem glatte og runde. Ved at tromle, middeldrejning og meknisk vibration, falder små marmor stykker i den grad som er nødvendigt til at opnå en glat overflade, kanter og hjørner bliver afrundede og irregulære. Det største format som er bearbejdevenlig er ikke større end 40x40cm.
   

Savet. Den upolerede side af gulvbelægning i granit og fliser, er i den grad homogen og uden ridser, til forskel fra f.eks. marmor, hvor der vil være et mindre behov for behandling.

Overfladen Savet kan allerede som sådan anvendes til eksternt brug. Afhængigt af materialet, kan kanterne være mere eller mindre perfekte.

   
Sandblæst, er en behandling med kontinueret blæst af små granulater af jern og sand, resultatet er en rå, mindre skridsikker overflade, mat og uden skarpe kanter. Anvendes udvendig eller indvendig, og nogen gange hvor man gerne vil beholde det naturlige look. Farven er lidt nedtonet men bliver forstærket, når overfladen kommer i kontakt med vand.
   
Brændt er en overflade som er meget skridsikker og modstandsdygtig overfor atmosfæriske påvirkninger. Overfladen anvendes primært på granit, selvom der også laves prøver på marmor, med meget forskellige resultater.
   
Hammerslået er en overflade som opnås ved, at en maskine med mange små pneumatiske hammere slår med højt tryk på tilfældige steder på overfladen. Overfladen bliver rå og homogeniseret.
   

Kløvet-Råkop. Alle materialer kløves på deres egen måde og resultatet er som man kan se fra billedet og billedet nedenfor, meget forskelligt. Kanter tilrettes ligeledes.

Afhængigt af materialets struktur, kan overfladen være mere kompakt og glat, men også mere robust og skridsikker.

   
Kløvet-Råkop som ovenfor, men med forskelligt materialestruktur.